Categorie
Opbergen
De dingen die we bezitten, beschrijven wie we zijn. Deze dingen moeten ergens worden bewaard. Op planken, in dressoirs, kasten, haken en kasten. Elke woonkamer is ingericht en uitgerust met kleine en grote helpers om orde te houden. Hoe organiseert u uw leven? Ontwerpers zoals USM Haller, Moormann, MDF Italia of Jan Kurtz bieden u verbluffend mooie en praktische opslagoplossingen. meer...

Opbergen

 • sorteren op Positie
  Levertijd Positie Naam Prijs aflopend Prijs oplopend
 • producten per pagina 64
  32 64 128
Filteren
 • Fabrikant
 • Designer
 • Prijs
  0 - 5270
 • Kleur
 • Materialen
 • Houtsoort
 • Maat
 • Levertijd
 • Kenmerken
 • Vormen
 • Modulair systeem
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Scroll to top

Opslag: USM Haller en de bol als maat voor de dingen

Zowel USM Haller, Moormann, MDF Italia of Jan Kurtz: Er zijn tal van fabrikanten die naam hebben gemaakt met de productie van exclusieve schappen, tijdloze ladenkasten en elegante dressoirs. Want ook als het gaat om meubels voor het opbergen van de kleine en grote dingen van het dagelijks leven, is functionaliteit alleen niet voldoende. Een echt goed meubelstuk is altijd beide: functioneel en esthetisch verfijnd.

Het perfecte modulaire systeem: USM Haller

In Münsingen, Zwitserland, wordt het USM Haller meubelbouwsysteem sinds de jaren 60 gebruikt om te laten zien hoe functionaliteit en esthetiek met elkaar in overeenstemming kunnen worden gebracht. USM Haller staat voor eersteklas opbergmeubels, voor tijdloze ontwerpen die even elegant als stijlvol zijn. De meubels uit deze serie, die in eerste instantie vooral voor kantoren en werkplekken werden ontworpen, zijn nu in de meest uiteenlopende omgevingen een mooi figuur aan het worden. Een goed voorbeeld hiervan is de TV Lowboard, een briljant en veelzijdig meubelstuk.

Zwitserse klassieker

De designklassiekers van USM Haller werden ontworpen door hun naamgenoot Fritz Haller, een meervoudig bekroonde Zwitserse architect en meubelontwerper die in 1924 werd geboren, in 2012 overleed en vele jaren van zijn leven als professor aan de universiteit van Karlsruhe doorbracht. Haller's ontwerpen - niet in de laatste plaats op het gebied van opbergsystemen - hebben de stijl van de naoorlogse jaren zichtbaar vorm gegeven en hebben tot op de dag van vandaag niets van hun charme verloren.

Haller heeft altijd veel belang gehecht aan het aanpassingsvermogen, de flexibiliteit en de uitbreidbaarheid van haar producten. Het beste voorbeeld is het modulaire systeem USM Haller: bestaande uit lowboards, archiefkasten, legplanken en rolcontainers kan dit opslagsysteem worden gebruikt om aan bijna elke wens te voldoen. Er zijn geen grenzen aan de individuele smaak.

FNP plank: ingenieus en elegant

Een andere prominente fabrikant van rekken en andere opbergmeubelen is Moormann. Sinds de jaren tachtig produceert Moormann in een meer dan inspirerende omgeving - niet ver van de prachtige Chiemsee - prachtige designmeubelen, waaronder de volgende klassieker op het gebied van opslag: het FNP rekkensysteem. Dit buitengewone rekkensysteem is tot op de dag van vandaag nog steeds zeer populair en werd in 1988 ontworpen door Axel Kufus, een getrainde meubelmaker. Nauwkeurig in de uitwerking en een eenvoudig en tijdloos design: het FNP rekkensysteem past in elk huishouden en is een van de klassiekers op het gebied van opbergmeubelen. De Random plank van MDF Italia is op weg om een klassieker te worden. Ontwikkeld door Neuland Industriedesign, combineert dit levendige en opzwepende meubelstuk functionalisme met een snuifje anarchie. Het in Milaan gevestigde MDF Italia heeft Random gecreëerd, een absoluut meesterwerk van modern design. Dit toont eens te meer aan dat pragmatische eisen kunnen worden gecombineerd met een sterk gevoel voor esthetiek op het gebied van opbergmeubelen.

Read More